sobota 1. septembra 2012

Malé triky


Slane tycinky namiesto cipsov: Vecery bez slanych pochutin si hadam ani nedokazete predstavit. Balicek cipsov, ktory bezne zjete pri pozerani televizie, odteraz radsej nahradte balickom slanych tyciniek. Su totiz ovela lahsie ako cipsy. Napriklad ten, kto raz tyzdenne zje pol balicka cipsov, prijme v priebehu jedneho roka 1,8kg tuku. Oproti tomu rovnake mnozstvo slanych tyciniek obsahuje len 23 g tuku.
Hroznova stava namiesto vina: Jeden pohar vina je zdravy, to sa vedecky dokazalo. Ak by ste ich mali vypit viac a potom sa rano prebudit s bolavou hlavou, mame pre vas malu fintu. Namiesto vina si doprajte hroznovu stavu. Chuti vyborne a je v nej viac ovocia. Nielen vino, ale aj stava z hrozna totiz obsahuje vela polyfenolov. Tieto rastlinne latky chrania telo pred volnymi radikalmi, ktore podporuju proces starnutia.
Ovocne dni namiesto tvrdej diety: Urobte si kazdy druhy tyzden jeden ovocny den v tyzdni. Cely den konzumujte len cerstve ovocie spolu priblizne 1,5 kg ovocia. Rozdelte si ich do piatich jedal. Takyto ovocny den vzpruzi a precisti vase telo, doda mu dostatok vitaminov a posobi ako minidieta. Precistovanie organizmu podporite tym, ze pocas dna vypijete 3 litre vody.
Pite cierny caj namiesto kavy: Nahradte vasu dennu salku kavy salkou cierneho caju. Caj vas rovnako preberie ako kava, ale je ovela zdravsi. Je dobry aj na zuby, obsahuje mangan a fluor, ktore zmensuju tvorbu povlaku a tak predchadzaju vzniku zubneho kazu.
Susene ovoce namiesto cokolady: 3 alebo 4 kocky cokolady denne by sa dali este prepacit. Ak vsak vasa chut na sladke vobec nezmizne, stiahnite radsej po susenom ovoci. Je tiez sladke, ale ma menej joulov ako cokolada a obsahuje maximalne 2 g tuku na 100 g. Okrem toho je zdrojom mnozstva zasycujucej vlakniny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára