utorok 19. marca 2013

Zápaly si nevyberajú

Nepríjemné zápaly môžu postihnúť akúkoľvek časť ženských orgánov. Pri gynekologickom zápale vonkajších pohlavných orgánov spôsobených bakteriálnou alebo kvasinkovou infekciou prichádza k narušeniu rovnováhy mikrobiálnej flóry, ktoré sa prejavuje svrbením, začervenaním a pálením. K ochoreniam vonkajších orgánv patrí napríklad vírusový herpes, kondylómy HPV, zápal Bartholinskej žľazy, zápal folikulov. K zápalom vonkajších pohlavných orgánov patrí aj zriedkavý zápal vonkajších pohlavných orgánov, vulvitída, ktorá postihuje najmä ženy vo vyššom veku. Najčastejšie sa však spája so zápalom pošvy, kedy hovoríme o vulvovaginitíde. 
K zápalom vnútorných pohlavných orgánov patria zápal pošvy, zápal vaječníkov a vajíčkovodov a zápal maternice. 
Zápal pošvy je jedným z najčastejšie sa vyskytujúcich ochorení u sexuálne aktívnych žien. Premnoženie choroboplodných organizmov v pošvovom prostredí brzdí činnosť mliečnych baktérií Lactobacillus vaginalis, ktoré produkciou kyseliny mliečnej vytvárajú prostredie s priaznivým ochranným mechanizmom. Narušenie rovnováhy ekosystému vedie k vzniku zápalu, ktorý sa prejavuje výtokom, pálením, svrbením, niekedy zápachom a častejším nutkaním na močenie.
Zápal krčka maternice vzniká presunom choroboplodných baktérií z pošvy do vyšších oblastí pohlavných orgánov. Najčastejšími pôvodcami infekcie sú chlamýdie mykoplazmy a gonokoky. Zápal sa prejavuje tlakom v podbrušku a v krížovej oblasti chrbtice, bolesťami pri pohlavnom styku, výdatným hnisavým výtokom a miernym krvácaním z krčka maternice. Pri akútnej fáze zápalu sa môže vyskytnúť aj zvýšená teploty. Jeho chronické formy sa môžu prejavovať bolestivou menštruáciou, bolesťami pri sexuálnom styku, prípadne neplodnosťou.
Zápal sliznice maternice, ktorý sa vyskytuje zriedkavejšie a zdrojom baktérií v sliznici tela maternice tela maternice sú baktérie, ktoré sa sem šíria z krčka maternice. Môže však vzniknúť aj po potrate, či pôrode. Tento zápal sa prejavuje bolesťami v podbrušku, únavou, výtokom, špinením až krvácaním, zvýšenou teplotou.
Hlboký panvový zápal je už rozsiahlym zápalom vnútorných rodidiel, pri ktorom sú postihnuté viaceré orgány malej panvy. Na rozvoji tohto typu zápalu sa vo veľkej miere podieľajú sexuálne prenosné infekcie. Výskyt ochorení stúpa aj závislosti s opakovanými operáciami v oblasti malej panvy, v oblasti krčka maternice a tela maternice. Najvážnejšou komplikáciou tohto typu zápalu sú trvalé následky v podobe chronickej bolesti a neplodnosti.

1 komentár:

  1. • This is real take it serious, i am JOHNSON JUDITH i am from Ireland. Who will believe that a herbal medicine can cure herpes, I never believe that this will work, i have spend a lot money getting drugs from the hospital to keep me and my son healthy, it got to a point that i was waiting for death to come because i was broke, one day i heard about this great man called Dr ODUWA who is well known for Herpes, HIV, and Cancer cure, i decided to email him I didn't believe him that much, I just wanted to give him a try, he replied my mail and Needed some Information about me, then I sent them to him, he prepared a herbal medicine (CURE) and, he gave my details to the Courier Office. they told me that 4-8 days I will receive the package and after receiving it, i took the medicine as prescribed by him at the end of the two weeks, he told me to go to the hospital for a checkup, and i went, surprisingly after the test the doctor confirm me Herpes simplex virus negative, and my son and i thought it was a joke, i went to other hospital and was also negative, thank you for saving our life's, I promise I will always testify of your good works. If you are herpes simplex virus patient, contact him and I am sure you will get cured, contact him via: dr.oduwaspellhome@gmail.com or whatsapp him at +2348070685053.
    THESE ARE THE THINGS Dr ODUWA CURE
    . HERPES
    . HIV/AIDS
    . CANCER
    . HPV
    . LASSA FEVER
    . GONORRHEA

    OdpovedaťOdstrániť