sobota 20. októbra 2012

Čo o tebe prezradia nohy

Vieš o tom, že nohy dokážu o človeku prezradiť veľmi veľa? Napríklad, kam chceš ísť, kto sa ti páč alebo nepáči - aj keď sa tváriš práve naopak. Takže - všímaj si nohy toho druhého a dozvieš sa, čo sa mu naozaj odohráva v hlave! A čo jednotlivé postoje a pozície znamenajú?
Postoj s nohami od seba:
Je to prevažne mužské gesto. Ten, kto tak stojí, má nohy pevne vrastené do zeme a jasne dáva najavo, že nemieni opustiť priestor. Cíti sa sebaisto a myslí si o sebe, že má prevahu a, že je ťažký frajer.
Postoj so špicou dopredu:
Váha tela je na jednom boku a predná noha mieri špicou dopredu. Tento postoj prezrádza úmysly človeka v tej chvíli - noha vysunutá dopredu mieri totiž tam, kam chce ísť myseľ a je jasné, že dotyčný chce každú chvíľu skončiť rozhovor a pohnúť sa tým smerom. Vo väčšej skupine ľudí mierime noho na toho, kto sa nám zdá najzaujímavejší alebo sa nám páči. Ak máme v úmysle zdrhnúť, noha mieri k najbližšiemu východu.
Postoj s prekríženými nohami:
Takto stoja obyčajne jednotlivci v skupine neznámych ľudí. Prekrížené nohy sú navyše znakom podriadenosti a obrany.
Sedenie s prekríženými členkami:
Skrýva negatívnu emóciu, neistotu alebo strach. Chodidlá sú zväčša skryté pod stoličkou. Všimnite si, že tak sedí väčšina študentov na hodine, keď hrozí písomka alebo skúšanie. Prekrížené členky môžu znamenať aj t že dotyčný niečo skrýva a nechce to povedať.
Sedenie s ovinutými nohami:
Takto sedávajú väčšinou ženy. Jedno chodidlo sa ovíja okolo druhej nohy, čím sa ešte zosilňuje pocit neistoty a žena sa uzatvára do svojej ulity, aj keď horná časť tela môže pôsobiť, že sa nachádza v ťažkej pohode. Je to gesto hanblivých a ustráchaných ľudí.
Sedenie s jednou nohou vpredu alebo v zadu:
Keď je nám niekto sympatický alebo sa nám páči, pri rozhovore predsúvame jednu nohu dopredu, aby sme medzi nami a ním zmenšili vzdialenosť. A naopak, keď niekoho príliš nemusíme, posúvame nohy dozadu, napríklad ak sedíme, tak pod stoličku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára