sobota 1. septembra 2012

Štíhla s bielkovinami

Nestaci zrieknut sa len tuku: Mnohe z nas sa pokusaju schudnut najcastejsie tak, ze vo svojom jedalnom listku obmedzia tuky. Nielen pre ne vsak priberame , dokonca urcite mnozstvo by sme mali nasmu organizmu dodat nato, aby dokazal prijat vitaminy z potravy. Pricinou vacej nadhmotnosti moze byt aj nadmerny prijem sacharidov v potrave.
Sacharidy a nedostatok pohybu: Kvoli sacharidom sa samozrejme nemusite navzdy vzdat chleba, jedal bohatych na tieto latky. Staci si len sledovat mnozstvo. Dalsim problemom vacsiny slovenskych zien je nedostatok pohybu. Spolu so sacharidovou stravou to vedie k porcham procesu latkovej premeny. Sacharidy su druhom cukru. Nas organizmus na ne raguje tak, ze zacne vylucovat inzulin. To znizi hladinu cukru v krvi a nas zaskoci vlci hlad. Okrem toho inzulin brzdi spalovanie tukov, co ma za nasledok vytvaranie tukovych vankusikov.
Skladba jedalneho listka: Zaklad nasej stravy by mali tvorit ovocie a zelenina, nie sacharidy. Hned na druhom mieste v jedalnom listku by ste mali umiestnit potraviny bohate na bielkoviny, mliecne produkty, ryby, maso a strukoviny.
Bielkovinove jedla pomozu schudnut: Bielkoviny vas nadlho zasytia a zaroven rozhybu vas traviaci system. Ak sa zameriate na bielkovinove jedla, budete pocas celeho dna nasytena, a preto menej casto siahnete po sladkych alebo tucnych snackoch. Pomocou bielkovin budete predchadzat srdcovo-cievnym ochoreniam a udrzute su nizku hladinu inzulinu. Pri priprave bielkovinovych jedal si dajte pozor na obsiahnuty tuk a uprednostnujte maso a nizkotucne mliecne vyrobky.
Dovolene snacky: Ak sa pocas dna neobidete bez malych snackov, pochutte si na naturalnych orieskoch alebo jogurte. Vyberajte si co najtmavsiu cokoladu, pretoze cim je tmavsia, tym ma nizsi obsah cukru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára