streda 22. augusta 2012

Zdravé chrumkanie


Minipohostenie: Nikdy si na stol nepripravte velky vyber dobrot, pretoze cim viac ich budete vidiet, tym viac ich skonzumujete. Uspokojte sa s mistickou orieskov alebo s jednym jogurtom, a ked to zjete, povedzte si, ze na dnes stacilo. Ked toho budete mat pred sebou vela, nedokazete sa zastavit kym to vsetko nezjete
Zdroje bielkovin: Namiesto chipsov radsej siahnit po ovocnom jogurte ci malej porcie mliecnej zmrzliny. Obsahuju bielkoviny, ktore doplnaju zasoby vasej energie. Ak vecer cakate navstevu, pripravte jej celozrnne chlebicky s natierkou z bieleho jogurtu a struhanej mrkvy alebo zmiesajte kyslu smotanu so struhanym syrom a cesnakom. Vybornu natierku ziskajte zmiesanim tvarohu s bylinkami, ktorou mozete natiet keksy alebo suchare.
Vitaminy: Svojmu telu najviac ulahodite, ked mu dodate vitaminy v podobe ovocia a zeleniny. co keby ste si namiesto sladkosti nakrajali jablko, osupali pomaranc ci mandarinku alebo nastruhali mrkvu? Vyborne chuti aj nakrajany kalerab.
Milovana cokolada: Ak sa neviete zbavit chuti na cokoladu, zvolte radsej studensku zmes. Obsahuje vela hrozienok, suseneho ovocia, semienok a orieskov. Telu tym dodate energiu.
Chutne oriesky: Vyberajte neprazene druhy. Solene su totiz nasiaknute mnozstvom tuku. Najtucnejsie z nich su para orechy a kesu. Naopak nazdravsie su mandle. Vsetky druhy obsahuju nenasytene mastne kyseliny, preto su v malom mnozstve prospesne pre nase zdravie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára