nedeľa 21. októbra 2012

Stylingová abeceda

Čo každú ženu najviac zaujíma (nielen) pri odchode z kaderníctva? Ako si čo najdlhšie udržať super účes! Odpoveď je jednoznačná - tajomstvo dokonalého účesu spočíva v použití správnych stylingových prípravkov! Ako ich používať a aké sú medzi nimi rozdiely? Ktoré z nich sa hodia práve pre váš účes a typ vlasov? Poradí ti značka LYBAR!
Všeobecne rozdeľujeme stylingové prípravky na tužidlá, gély, laky a špeciálne stylingové prípravky, medzi ktoré patria krémy na vlasy, vosky a stylingové gumy.
GÉLY:
Sú ideálne prípravky na úpravu krátkych vlasov. Pomocou gélu možno vytvoriť mokrý efekt, strapatý účes alebo rôzne extravagantné kreácie, stačí len trochu fantázie a dostatok gélu. Treba si však nájsť ten správny gél (podľa druhu a stupňa fixácie)! 
Rada: Gél nanášajte na vlhké alebo suché vlasy. Ak ho aplikujete na vlhké vlasy, budú vzdušnejšie s mokrým efektom alebo vytvarujte nejaký špeciálny detail!
LAKY:
Sú väčšinou poslednými prípravkami, ktoré sa používajú pri vytváraní účesu. Lakom sa fixuje hotový účes, aby vydržal čo najdlhšie. Pozor na stupeň tuženia! Aj lak treba vyberať podľa typu vlasov.
Rada: Lak používajte len na suché vlasy a aplikujte vo vzdialenosti 20 až 30 cm. V opačnom prípade vlasy zostanú po aplikácii mokré. Lak odporúčame z vlasov pravidelne vyčesávať!
STYLINGOVÁ GUMA (ŠPECIÁLNY STYLING):
Je to tuhšia, viac zahustená forma krému, ktorá obsahuje špeciálne tužiace látky. Používa s na všetky druhy vlasov, väčšinou na konečnú prípravu účesu. Dodáva vlasom elastický vzhľad.
VOSKY (ŠPECIÁLNY STYLING):
Možno ich použiť na všetky dĺžky vlasov. Uhladia neposlušné končeky vlasov a kučery, zvýraznia štruktúru účesu a "usmernia" končeky vlasov. Ak chcete, aby vaše vlasy pôsobili upravene, použite vosk na vlasy. To isté platí aj v opačnom prípade - pomocou vosku ľahko vykúzlite aj strapatý účes. Je ideálny aj na zaplietanie vlasov a na zvýraznenie pramienkov. Vosky na vlasy obsahujú prírodné vosky. 
Rada: Vlasy ošetrené voskom možno remodelovať. Nevýhodou je, že vosk nie je možné z vlasov vyčesať a navyše niektoré typy vlasov môže príliš zaťažiť.
KRÉMY (ŠPECIÁLNY STYLING):
Ich funkcia spočíva predovšetkým v ochrane vlasov pred nepriaznivými účinkami vysúšania česania a znečisteného prostredia. Krém je zo všetkých špeciálnych stylingov najľahší, jeho výhodou je, že vlasy toľko nemastí skôr hydratuje!
Rada: Vďaka používaniu krému sa vlasy príliš nelámu. Lybar odporúča krém aplikovať po vyžehlení vlasov - dodá im lesk a jemnosť. Dá sa použiť aj na prirodzene vlnité vlasy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára